לןגן

מאפה פטריות ובצל

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 03/09/2021 | 13:30
מאפה פטריות ובצל

תקציר המתכון: מתכון של אביבה אבידן מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24 פרק ראשון עונה 3

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה עם הקמח והמלח, מוסיפים מים וממשיכים לערבב לעוד כמה דק' עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

  2. מניחים את הבצק בקערה ומכסים בעזרת מגבת לחה עד שהבצק תופח, בערך 15 דק'.

  3. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת עד להשחמה. תוך כדי הטיגון מוסיפים שמן לפי הצורך.

  4. מוסיפים למחבת את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן

  5. תוך כדי מוסיפים רטבים: טריאקי וסויה, ופלפל שחור גרוס.

  6. מעבירים את הבצק התפוח לתבנית מקוחמת, מרטיבים את הידיים ומשטיחים את הבצק על התבנית.

  7. אופים את הבצק בתנור בחום של 200 מעלות ל 10/15 דק'.

  8. כשהבצק יוצא מהתנור, מפזרים מעליו באחידות את תערובת הפטריות והבצל.

  9. מפזרים עלי כוסברה לקישוט ומגישים חם.