לןגן

לחמניות רכות

מאת: עינת דגא, פורסם: 30/08/2021 | 13:42

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ערבבו את השמרים ,מים וסוכר .הניחו לתסיסה 4-5 דקות .

  2. הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה והחלו ללוש ,תוך כדי לישה הוסיפו את השמן .

  3. כאשר הבצק מתגבש הוסיפו מלח .

  4. לושו את הבצק 10-8 דקות לפחות.

  5. צרו מהבצק כדור ,קמחו והניחו מכוסה לתפיחה עד הכפלת נפח .

  6. חתכו את הבצק לחתיכות וצרו צורה

  7. מרחו את הלחמניות בביצה הברישו שוב בביצה ופזרו שומשום מעל .

  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות .

  9. ברגע שהן יוצאות חמות כסו במגבת עד לקרור