פאי תפוחים
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 20/08/2021 | 14:40
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*פאי תפוחים*
-
מתאים לתבנית 28 ס"מ
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
לבצק
-
2 כוסות קמח
-
150 גרם מחמאה או חמאה
-
⅓ כוס סוכר
-
גרידת לימון
-
1 ביצה L
-
1 כפית אבקת אפיה
-
ללוש לבצק אחיד
-
לחלק ל-2
-
¾ מכמות הבצק לשטח בתבנית משומנת ולחורר עם מזלג
-
¼ מהכמות להכניס לשקית
-
להקפיא
-
למילוי
-
6 תפוחים בנוניים גרני סמיט
-
1 כף מיץ לימון
-
לקלף את הקליפה להוציא את הליבה ולחתוך לקוביות קטנות
-
לצקת מעל את הלימון
-
1 כף מים
-
25 גרם מחמאה
-
1 כף אינסטנט פודינג וניל
-
4 כפות סוכר
-
1 כפית קינמון
-
אגוזי מלך קצוצים
-
חוץ מהאגוזים להכניס הכל לסיר
-
ולבשל על אש בנונית רבע שעה תוך כדי עירבוב
-
לצנן
אופן הכנה
-
להוציא את התבנית מהמקפיא
-
למפזרים את המלית באופן שווה ומהדקים
-
מפזרים אגוזי מלך קצוצים
-
מגרדים את הבצק הנותר בפומפיה גסה מעל המלית
-
מפזרים סוכר חום דמררה
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות
-
מפזרים מעל אבקת סוכר
-
באהבה נועם זיגדון 💞