לןגן

תפוח אדמה ברוטב שמנת ופיטריות

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 19/08/2021 | 22:39
תפוח אדמה ברוטב שמנת ופיטריות

תקציר המתכון: תפוחי אדמה ברוטב שמנת פיטריות מוקרם והטעם להתעלף

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אחרי בישול חלקי של התפוחי אדמה לצנן לקלף ולפרוס לפרוסות.

  2. למרוח מעט חמאה בתבנית שמיועדת לתנור

  3. לסדר את תפוחי האדמה בצורת רעפים

  4. לפזר עליהם מעט מלח..

  5. לרוטב.

  6. להזהיב בצל קצוץ במעט חמאה להוסיף את שיני השום ולהמשיך לערבב

  7. להוסיף את הפיטריות תוך כדי ערבוב עד להגרת נוזלים

  8. להוסיף את השמנות מתוקות והתבלינים

  9. לשפוך על תפוחי האדמה.

  10. לפזר גבינה צהובה.

  11. תנור שחומם מראש על 180 עד הזהבה

  12. בערך 40 דקות