לןגן

צלי עוף חגיגי ותפוחי אדמה בסיר הכי טעים שתכינו של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/08/2021 | 06:06
צלי עוף חגיגי ותפוחי אדמה בסיר הכי טעים שתכינו של סבתא לאה

תקציר המתכון: אז לכבוד החגים ולכבוד המתכון ה-600 שלי, משתפת אתכם במתכון מהיר, מנצח לצלי עוף שיוצא מושלם, עסיסי, שחום, רך רך כזה שנופל מהעצם, כל כך טעים שאין אחד שלא ירצה לטעום ממנו.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים את השמן, מוסיפים את 2 סוגי הבצלים עם הסוכר החום, מלח, פלפל שחור על להבה גבוהה עד להשחמה קלה תוך כדי ערבוב מידי פעם

  2. מוסיפים את הרטבים (רוטב טריאקי, רוטב סילאן, רוטב רכז רימונים, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק), מורידים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עוד 8 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבצלים מקורמלים ושחומים יפה, מתבלים בשום, תבלינים (פפריקה מתוקה, תבלין גריל עוף או תבלין פילדלפיה או תבלין טוסקנה, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה) ומערבבים היטב

  3. מכינים את העוף ..

  4. מתבלים כל חלק עוף במעט פפריקה מתוקה, מעט מלח, מעט פלפל שחור, מכל צד

  5. מוסיפים את העוף לסיר על גבי הבצלים כשהעור כלפי מטה, מורידים ללהבה נמוכה, סוגרים מכסה ומבשלים 8 דקות, לאחר 8 דקות הופכים את העוף, סוגרים מכסה ומבשלים 8 דקות נוספות

  6. מפזרים מעל העוף את תפוחי האדמה הקטנים, יוצקים מים רותחים עד 1/2 מגובה העוף ותפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול אם צריך (זהירות חם), מורידים ללהבה בינונית-נמוכה סוגרים מכסה ומבשלים שעה וחצי, ממליצה מידי פעם לפתוח את מכסה הסיר ולהשקות ברוטב את העוף ותפוחי האדמה

  7. לאחר שעה וחצי מדליקים תנור ל-190 מעלות טורבו, מכניסים את הסיר למרכז התנור ללא מכסה לצלייה למשך 20 דקות או עד להשחמה יפה

  8. הגישו למרכז השולחן "מעדן"..

  9. זהו מוכן! ממליצה בחום, כמה פשוט - ככה טעיםםםם

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה