לןגן

עוגת גבינה אפויה על תחתית בצק שקדים וחמאה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 13/08/2021 | 18:43
עוגת גבינה אפויה על תחתית בצק שקדים וחמאה

תקציר המתכון: גרידת לימון עושה את כל הטעם

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. התחתית שקדים:

  2. 1)ממיסים את החמאה במיקרוגל

  3. 2) מוסיפים את כל מרכיבי התחתית , מערבבים עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים עד לקבלת בצק

  4. 3)משטחים ומהדקים היטב את הבצק בתבנית קפיצית קוטר ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 15 דקות

  5. אופן הכנת המלית:

  6. 4)מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 150 סוכר עד לקבלת קצף יציב

  7. 5) בקערה נפרדת מערבבים כל שאר המרכיבים כולל הסוכר שנותר,אפשר גם מיקסר ידני אבל אני

  8. הרבביתי ידני

  9. 6)מוסיפים את הקצף החלמונים ללא מיקסר בתנועות קיפות עדינות

  10. 7) יוצקים את המלית על התחתית ואופים בתנור טורבו כ 10 דקות על 180 מעלות ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל 170 מעלות ואופים לעוד שעה ללא טורבו אפייה רגילה פס למעלה לפס למעלה , מקררים כ לפחות 8 שעות ומחלצים

  11. מפזרים אבקת סוכר ואפשר גם לזלף קצפת אבל טעימה ככה