לןגן

טבחה עוף קישואים וסלרי

מאת: שרית ג'אן, פורסם: 08/08/2021 | 23:22
טבחה עוף קישואים וסלרי

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח(סוטאג') לחמם כ-2 כפות שמן על אש גבוהה.

  2. לטגן את חלקי העוף על הצד של העור עד שמשחים, שהעוף מזהיב מכל הצדדים מוציאים אותו לצלחת. להוסיף לסיר את השמן שנותר ולטגן את הבצל עד שגם הוא מזהיב. להנמיך את האש לאש בינונית, להוסיף את השום הכתוש ולטגן כמה שניות. להוסיף את הסלרי ולטגן כ-3 דקות.

  3. להוסיף את התבלינים- חוויאג', כורכום, מרק עוף, מלח ופלפל. לערבב כמה שניות.

  4. להוסיף את חלקי העוף ופרוסות הקישואים ולסדר אותם כך שהצד של העור כלפי מעלה. להוסיף מים עד שמגיעים לגובה העוף. להביא לרתיחה, להעביר לאש נמוכה, לכסות ולבשל כשעה- שעה וחצי, עד שהעוף רך. מדיי פעם, בעזרת כף, לשפוך מהרוטב על חלקי העוף והקישואים.

  5. לאחר שעה יש לטעום את התבשיל ולתקן טעמים. (להוסיף במידת הצורך מלח, פלפל שחור, ח'וויאג)

  6. אחרי שעה וחצי של בישול לחמם תנור ל-200 מעלות על מצב גריל, להכניס את סיר העוף לתנור (ללא מכסה) לצלייה של כ-10 דקות או עד שהעור של העוף משחים יפה.

  7. בתאבון.