עוגת היער השחור
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 06/08/2021 | 15:26
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
*עוגת היער השחור*
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
מתאים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ
-
*לעוגת השוקולד*
-
4 ביצים
-
3/4 כוס סוכר
-
1 כף ברנדי
-
כפית תמצית וניל
-
3/4 כוס קמח
-
4 כפות קקאו
-
1 אבקת אפיה
-
להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
-
להקציף את החלבונים עם הסוכר
-
לחלמונים להוסיף את התמצית הוניל והברנדי
-
להוסיף לחלבונים בתנועת קיפול
-
את הקמח הסוכר הקקאו והאבקת אפיה לערבב יחד
-
להוסיף לתערובת הביצים בתנועת קיפול
-
להכניס לתבנית
-
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-30 דקות
-
לקרר היטב
-
*לסירופ*
-
½ כוס מים
-
3/4 כוס סוכר
-
3 כפות ליקר דובדבנים
-
*למילוי קצפת שוקולד*
-
200 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת מתוקה
-
125 מ"ל שמנת מתוקה
-
להמיס את השוקולד המריר עם
-
125 מ"ל שמנת מתוקה
-
לקרר היטב
-
לאחר הקירור להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה להקציף יחד
אופן הכנה
-
לחלק את העוגה ל-3 חלקים
-
להרטיב כל חלק בסירופ
-
לצקת מחצית מהקצפת שוקולד
-
ליישר בעזרת פלטה
-
לפזר דובדבנים
-
להניח שכבת טורט נוספת להרטיב בסירופ לצקת את יתרת הקצפת שוקולד
-
לכסות בשכבה שלישית של הטורט
-
*לציפוי קצפת*
-
500 מ"ל שמנת מתוקה
-
1 כף סוכר
-
להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
-
להשאיר ⅓ מהכמות לקישוט
-
את השאר למרוח על העוגה
-
*לקישוט*
-
שוקולד מריר מגורר או סוכריות חומות
-
דובדבני אמרנה
-
לפזר סוכריות חומות
-
להכניס את הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר כוכב
-
לזלף בקצה סביב העוגה
-
לקשט בדובדבנים
-
באהבה נועם זיגדון 💞