לןגן

חמסת ... דגים מרוקאים חריפים וגרגירי חומוס של סבתא אורה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 02/08/2021 | 05:43
חמסת ... דגים מרוקאים חריפים וגרגירי חומוס של סבתא אורה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, טעם גן עדן, מנה מרוקאית אותנטית, ממכרת, מפנקת, מושלמת לכל סוגי הדגים, חגיגה אמיתית.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בוררים את גרגירי החומוס, מעבירים לקערה ומשרים ללילה שלם עם כף אבקת סודה לשתיה

  2. שמים את הדגים בקערה גדולה וזורים מעל מלח, מערבבים מעט, מכסים ומשהים כ-15 דקות, ביום חם ממליצה להעביר למקרר עטוף בניילון נצמד

  3. בתום ההשרייה שוטפים היטב את הדגים ומייבשים בעזרת מגבת נייר

  4. ממלאים את הסיר במים רותחים + 1/2 כפית אבקת אפייה, מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים 2-3 דקות,

  5. לאחר 2-3 דקות בישול גרגירי החומוס יש לשטוף ולסנן היטב היטב

  6. ממלאים שוב את הסיר במים רותחים כ-3/4 מגובה הסיר, מוסיפים 6-7 שיני שום, כף פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה, כף כמון, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, פלפל חריף ירוק או 3-4 פלפלים סודנים קטנים, 1/4 כוס שמן, סוגרים במכסה הסיר ומבשלים על להבה גבוהה 30 דקות, לאחר 30 דקות בישול על להבה גבוהה, מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עוד 30 דקות או יותר עד שגרגירי החומוס מוכנים לאכילה

  7. מוסיפים כפית מלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

  8. מפזרים מסביב לסיר עם גרגירי החומוס צרור כוסברה קצוץ, מניחים את הדגים מעל בצורה יפה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות, ממתינים 5 דקות ומגישים לצד חלה וזוללים

  9. ממליצה תוך כדי בישול לטלטל את הסיר ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהדגים יכוסו היטב ברוטב הדגים

  10. מגישים לצד חלה ויאללה חגיגה

  11. סבתא אורה ביקשה להדגיש שעם דגי בורי זה הכי טעים והכי אותנטי

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה