לןגן

חלה אוורירית

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 31/07/2021 | 13:43

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לעיטור:

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק (למעט השמן)

  2. ללוש למשך 8 דקות

  3. שתפתח רשת הגלוטן ולהוסיף את השמן בזרם דק ..

  4. ללוש עד שיבלע בבצק.

  5. לכסות את הבצק ולהניח להתפחה של שעה או עד הכפלת נפח הבצק.

  6. להוציא אוויר מהבצק ולתת עוד התפחה של 20 דקות..

  7. עם ידיים משומנות לקרוץ עיגול אחר עיגול לשמן ולגלגל לעיגולים לסדר אותם בסיר ג'חנון משומן זה לצד זה כמו פרח.

  8. למרוח מעל חלמון ולפזר שומשום ופרג.

  9. לאפות בתנור שחומם מראש על 180% מעלות למשך 25 דקות.

  10. ***

  11. 15 דקות ללא מכסה

  12. ו-10 דקות עם מכסה