לןגן

קובה חמוסטה עיראקית שתמיד מצליחה של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/07/2021 | 06:44
קובה חמוסטה עיראקית שתמיד מצליחה של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: מעדן!!! קבלו מתכון הורס לקובה חמוסטה שעובר דורות מהמטבח העיראקי, תבשיל במעטפת של בורגול וסולת במילוי בשר עסיסי במרק נפלא צהוב לימוני עשיר בטעמים.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת "מעטפת הקובה" ..

  2. את הבורגול שוטפים היטב היטב עד שהמים צלולים, מסננים מעודפי המים ומוסיפים לקערה בינונית

  3. לתוך הקערה עם הבורגול מוסיפים את הסולת, שמן, מלח, מים, פרוסות הלחם הסחוטות היטב, ובעזרת הידיים לשים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ושמים בצד

  4. שימו לב! בהתחלה הבצק יהיה מעט נוזלי אבל אחרי מנוחה של 15 דקות בצד הסולת והבורגול יספחו את המים ואז נקבל את הבצק המושלם

  5. הכנת "מילוי הקובה"..

  6. במחבת רחבה וחמה מאוד מוסיפים את השמן, הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספות, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים היטב בעזרת מזלג ומבשלים 5-7 דקות עד שהבשר משנה את צבעו

  7. מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כמון, בהרט, מלח, פלפל שחור), פטרוזיליה, מערבבים היטב, ומבשלים עד שהבשר צרוב יפה ושלא נשארו נוזלים במחבת מורידים מהאש, שמים בצד ומחכים שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד לקרר את המילוי כדי שהקובה לא תתפורר)

  8. הכנת הקובה ..

  9. מכינים מראש על משטח העבודה את הקערה עם הבצק, הקערה עם הבשר המבושל, קערה עם מים להרטבת הידיים תוך כדי הכנה

  10. מרטיבים את הידיים ויוצרים מבצק הקובה כדורים קטנים בגודל פינג פונג

  11. בידיים רטובות משטחים כל כדור בצק, ממלאים ממילוי הבשר ככף וסוגרים את הקצוות סביב בחזרה לכדור, מגלגלים בעדינות ומשטחים מעט בעזרת הידיים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות

  12. הכנת המרק ..

  13. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, שורש הסלרי, ענפי הסלרי, תפוחי אדמה, גרגרי חומוס במשך 8 עד 10 דקות תוך כדי ערבוב

  14. מוסיפים את עלי המנגולד, שום וממשיכים לטגן עוד 3 דקות נוספות

  15. מוסיפים את התבלינים (נענע מיובשת, מלח, סוכר, כמון, כורכום, פלפל שחור), מרק עוף או מים, מיץ לימון ומביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול אם צריך (מיץ לימון, מלח, סוכר), מכסים את הסיר במכסה, מורידים להבה בינונית ומבשלים 30 דקות

  16. זורים פטרוזיליה ומוסיפים את הקובות (2 קובות לאדם), מבשלים רבע שעה עד שהקובות צפות, הקובות סופגות נוזלים במהלך הבישול, לכן אם חסרים נוזלים בסיום הבישול הוסיפו מעט מים רותחים

  17. מגישים לצד אורז ללבן, מעדן

  18. פטנט ליצירת קובה למתקשים ..

  19. בעזרת גזר בינוני או מלפפון בינוני או קישוא בינוני יש ללחוץ על כדור הקובה במרכז בעזרת הקוטר העיגולי של הירק, יוצרים כיס וממלאים במילוי וסוגרים שוב לעיגול.

  20. טיפים חשובים להצלחת הקובות ..

  21. חשוב מאוד להכין את המעטפת והמילוי ולקרר היטב.

  22. אפשר להקפיא את הקובות לאורך זמן ולחמם בתוך מרק לאחר ההפשרה.

  23. כדי שכל הקובות יהיו אחידות ויפות, ממליצה להשתמש בכוס אוניברסלית בגודל רבע כוס, למלא אותה בבצק הבורגול להוציא ולגלגל לכדור.

  24. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח גם למתקשים, פנקו את היקירים שלכם, מבטיחה לכם שאתם תקצרו המון מחמאות.

  25. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה