לןגן

פשוט לערבב הכל!!! פשטידת כרוב ממכרת של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/07/2021 | 04:31
פשוט לערבב הכל!!! פשטידת כרוב ממכרת של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשטידת כרוב מושלמת, מהירה להכנה 10 דקות ולתנור, וכן אפשר גם ללא גלוטן.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.

  2. הכנת תערובת הפשטידה ...

  3. חותכים את הכרוב ל-4 וממשיכים לחתוך כל חלק לרצועות, מוסיפים כפית מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.

  4. בקערה נפרדת שמים: 4 ביצים, 5 כפות גדושות מיונז, 1 גביע שמנת חמוצה, 1 גביע אשל/גיל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מוסיפים מלח, פלפל שחור, 5 כפות גדושות קמח, 1 שקית אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. מוסיפים את רצועות הכרוב לתערובת הביצים ומערבבים עד לאיחוד.

  7. משמנים את התבנית בשמן, מפזרים פירורי לחם ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות

  8. יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר, מפזרים מעל שומשום ופירורי לחם.

  9. מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות למדף השני (אחד מעל התחתון) ואופים כ-55 עד 60 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה, מקררים מעט, חותכים ומגישים.

  10. זהו מוכן! ממליצה בחום, כמה דקות עבודה ויש לכם פשטידה טעימה.

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.