לןגן

פלפל חלפינו או פלפל ירוק חריף כבוש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/07/2021 | 06:33
פלפל חלפינו או פלפל ירוק חריף כבוש של סבתא לאה

תקציר המתכון: פלפלים חריפים כבושים, סופר קלים להכנה (5 דקות), נהדרים על כריכים, סלטים, המבורגרים, טאקו ועוד ...

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הפלפלים היטב, מתפתרים מהעוקצנים, פורסים לטבעות בעובי של 4 מ"מ כולל החרצנים

  2. פורסים את שיני השום לחצי

  3. מוסיפים את טבעות הפלפלים והשום לתוך צנצנת מעוקרת, מוסיפים זרעי כמון שלמים

  4. בסיר קטן מביאים לרתיחה את החומץ, סוכר, מלח, מערבבים היטב עד להמסה מלאה ומורידים מהאש

  5. יוצקים את תערובת הנוזלים לתוך הצנצנת עד שהיא מלאה, מניחים את מכסה הצנצנת (לא סוגרים רק מניחים) ממתינים בסבלנות להתקרר לטמפרטורת החדר ואז סוגרים את המכסה היטב היטב

  6. מכניסים למקרר

  7. טיפ ....

  8. איך מעקרים צנצנת זכוכית, קלי קלות, שמים את הצנצנת הריקה עם מים במיקרוגל למשך 5 דקות, מוציאים מרוקנים את המים (זהירות חם מאוד), מקררים וממלאים בפלפלים

  9. אפשר לשים חצי כוס מים במקום חצי כוס חומץ

  10. אפשר לשמור מחוץ למקרר ליומיים שלושה ורק לטווח ארוך יש לשמור במקרר

  11. זהו מוכן! ממליצה בחום, אחרי שמכינים פעם ראשונה מתמכרים

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה