לןגן

רוטב הולנדייז

מאת: "יומן מסע " מתכונים מהבלוג של שף מיכאל כץ, פורסם: 03/07/2021 | 23:30
רוטב הולנדייז

תקציר המתכון: הזביון – הנו קציפת חלמונים + נוזל. הנוזל יכול להיות מים, יין, בירה, מיץ לימון, מיץ תפוזים או נוזל מורכב – כמו יין לבן, מים, גבעולי עשבים, תבלינים ארומאטיים שעבר חימום וסינון – ובעצם כמעט כל נוזל שעולה על דעתכם .

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים את המים והחלמונים בקלחת קטנה.

  2. בעזרת מטרפה מתחילים להקציף על חום בינוני (אפשר בסיר כפול למי שמרגיש יותר בנוח) עד קבלת קרם יציב מאד וחלק.

  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה עד קבלת מרקם חלק ( שימו לב לכל הדגשים שמופיעים במאמר) .

  4. מתבלים במלח פלפל לבן קאיין או פפריקה חריפה ומיץ הלימון.