לןגן

רוטב יין אדום

מאת: "יומן מסע " מתכונים מהבלוג של שף מיכאל כץ, פורסם: 03/07/2021 | 22:54
רוטב יין אדום

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשחים את השאלוט הפרוס בחמאה או בשמן זית עד קבלת גוון חום אבל לא שרוף.

  2. להוסיף את השום, הפלפל והרוזמרין ולבשל עוד כ-3 דקות.

  3. להוסיף את רסק העגבניות, להשחים ללא שריפת הרסק.

  4. להוסיף את החומץ הבלסמי ולבשל עד למרקם של סירופ.

  5. להוסיף את היין ולצמצם ב-2/3 .

  6. להוסיף את הציר ולצמצם ב-2/3 .

  7. לרסק עם רמבו ולסנן דרך מסננת דקה.

  8. לבדוק טעם ולתקן במידה שצריך.

  9. אם נחוץ, להסמיך עם קורנפלור מדולל ביין פורט או במים.