לןגן

עוגת רולדת שוקולד רכה

מאת: זהר מנדל, פורסם: 03/07/2021 | 10:54
עוגת רולדת שוקולד רכה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

המצרכים לעוגה

המצרכים לקרם

המצרכים לציפוי העוגה

אופן הכנה

  1. מפרידים ביצים, מקציפים את החלבונים (לבן) ומוסיפים סוכר עד שמתקבל קצף יציב, מוסיפים את שאר המצרכים, כולל את החלמונים (צהוב) ומערבבים בתנועת קיפוץ לתערובות אחידה

  2. מחממים תנור לחום של 180, שמים נייר אפיה על תבנית ושופכים עליה את התערובת ומפזרים אותה באופן אחיד

  3. אופים כ-15 דקות

  4. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקרם, מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל וסוכר לקרם יציב

  5. מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים 2 דקות ומגלגלים את העוגה עם נייר האפיה ופותחים בחזרה

  6. מקררים את העוגה, מורחים את הקרם ומגלגלים ומניחים על מגש

  7. מכינים את הציפוי, מחממים במיקרו (בפולסים של חצי דקה) שמנת מתוקה עם שוקולד מריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, מקררים טיפה ושופכים על העוגה ובתיאבון