קובה דלעת
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 09/06/2021 | 11:34
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*קובה דלעת*
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
*למעטפת*
-
1- ק"ג סולת
-
1- כף מלח
-
3 כוסות מים
-
2 כפות שמן
-
לערבב היטב
-
להניח רבע שעה לספיגה
-
*לתערובת הבשר*
-
1 ק"ג בשר
-
2 בצלים קצוצים דק דק
-
פטרוזיליה קצוצה
-
כפית בהרט
-
¼ כפית הל טחון
-
פלפל שחור
-
מלח
-
*לרוטב דלעת*
-
1 ק"ג דלעת חתוכה לקביות
-
1 בצל קצוץ
-
2 כפות רסק
-
2 כפות סוכר
-
מיץ מלימון שלם
-
3 גבעולי סלרי כולל העלים
-
4 כוסות מים
-
מלח
-
שמן
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את הרסק
-
לטגן 2 דקות
-
להוסיף 2 כוסות מים
-
להביא לרתיחה
-
להוסיף את הדלעת והכרפס
-
להוסיף עוד 2 כוסות מים
-
להביא שוב לרתיחה
-
לתבל לבשל כ-20 דקות
-
להרטיב מעט את הידים עם מים לקחת כדור בנוני של מעטפת לשטח על כף היד למלא בבשר ולסגור
-
להכניס לרוטב
-
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה
-
-
באהבה נועם זיגדון 💞