לןגן

עוגת דקואז שקדים שוודית ללא גלוטן במלית קרם חמאה בציפוי שקדים מתאים לפסח ולכל ימות השנה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 28/05/2021 | 17:44
עוגת דקואז שקדים שוודית ללא גלוטן במלית קרם חמאה בציפוי שקדים מתאים לפסח ולכל ימות השנה

תקציר המתכון: טעימה מרמות 😋😋😋

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1)מקציפים את חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב מוסיפים את השקדים טחונים ומערבבים בעדינות

  2. 2) מחלקים את התערובת לשניים ויוצקים את התערובת לשני תבניות מרופדות בנייר אפייה בקוטר 20 ס"מ ומיישרים אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 20 עד 25 דקות מחלצים ו שמים בצד על רשת או מגש

  3. 3)אופן הכנת הקרם פטיסיאר:

  4. שופכים את החלמונים לסיר קטן ומערבבים ללא מיקסר עם 100 גרם סוכר מוסיפים את השמנת המתוקה ושוב מערבבים

  5. 4) שמים על הגז כ 7 דקות תור כדי ערבוב עד לקבלת תערובת מעט סמיכה ומכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה

  6. 5)מערבבים את החמאה הרכה עם מיקסר ידני עד לקבלת מרקם ומוסיפים אותה לקרם ושוב מערבבים עם מיקסר עד לקבלת תערובת חלקה

  7. 6)מנחים שכבה אחת על גבי צלחת הגשה מתאימה או תבנית.

  8. 7)מורחים מחצית מהקרם, ומניחים מעל עוד שכבת דקואז,מצפים את העוגה בשארית הקרם, ומכניסים למקרר למשך כ-10 דק’.

  9. 9)לציפוי שקדים

  10. במחבת רחבה מניחים את השקדים הפרוסים, וקולים אותם עד להשחמה קלה

  11. מוציאים את העוגה מהמקרר, מצפים את כל העוגה כולל הדפנות בשקדים קלויים.

  12. מחזירים למקרר למנוחה של כ-3 שעות לפחות.