לןגן

עוף פיקנטי אלוהי באריסה ולימון כבוש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/05/2021 | 05:09
עוף פיקנטי אלוהי באריסה ולימון כבוש של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוף פיקנטי, חגיגי שהקסם שלו בפשטות, 5 דקות הכנה, הכי קל והכי טעים שיש.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  2. משמנים היטב את תבנית האפייה, מוסיפים את תפוחי האדמה, גמבה, בצל, מתבלים מעל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מהצדדים 3/4 כוס מי ברז

  3. מכניסים לקערה גדולה את האריסה, רוטב טריאקי, רוטב סויה, לימון כבוש, רוטב צ'ילי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  4. מוסיפים לקערת הרוטב את הכרעיים ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד לציפוי יפה מכל הצדדים של חלקי העוף

  5. מוסיפים לתבנית את חלקי העוף בשכבה אחת עם תפוחי האדמה, הגמבה, הבצל ומכסים בנייר אפייה ומעל אוטמים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים שעה

  6. לאחר שעה מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף משחים יפה

  7. טיפ ..

  8. הרוטב טעים טעים גם לשוקיים, כנפיים ולעוף שלם

  9. זהו מוכן! 5 דקות עבודה ויש לכם ארוחה שלמה וחגיגת, כל אחד יכול

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה