לןגן

אמפנדס בשר אפויים – 26 יחידות

מאת: עדי גור ארי, פורסם: 23/05/2021 | 15:37
אמפנדס בשר אפויים – 26 יחידות

תקציר המתכון: כמה שזה טעים. אחד הכיסונים הכי מוצלחים אבר. ממולא בבשר פיקנטי וביצה קשה, בצק דק ופריך וכל זה בלי טיגון. https://youtu.be/MYMbnbdCSVU

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר בעזרת וו לישה שמים ביחד את כל מרכיבי הבצק, ללוש כ-5 דקות עד שנפרד מהקצוות ומתקבל בצק רך ונוח לעבודה. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.

  2. בסיר רחב, להזהיב את הבצל בשתי כפות שמן, להוסיף אליו את הבשר הטחון, הבצל הירוק והתבלינים ולערבב היטב עד שהבשר מבושל לחלוטין. להעביר את המלית לקערה עד לקירור מלא.

  3. על משטח עבודה מקומח, בעזרת הידיים עשו מהבצק מעין נקניק ארוך, וחתכו ממנו פרוסות ברוחב אצבע, לרדד כל חתיכה לעיגול, ובעזרת החותכן קרצו ממנו עיגול.

  4. מלאו במרכז העיגול כף גדושה של המילוי ומעליה הוסיפו מעט ביצה קשה, מי שאוהב זיתים, זה הזמן להוסיף זית (בלי גרעין כמובן) וסגרו היטב את שני קצוות העיגול.

  5. את חצי העיגול הניחו על תבנית האמפנדס, ולחצו היטב את השוליים על הדוגמא.

  6. כמובן שאם אין את התבנית, אפשר לסגור את השוליים בעזרת מזלג או בעזרת קיפול של הקצוות.

  7. הניחו את האמפנדס המוכנים על תבנית אפיה מרופדת הנייר אפיה, הברישו בביצה ולאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס ל-25 דקות.