לןגן

גרנולה ביתית

מאת: עדי גור ארי, פורסם: 23/05/2021 | 13:18
גרנולה ביתית

תקציר המתכון: נכון שתמיד בגרנולה קנויה יש דברים שאנחנו לא אוהבים (אצלי זה צימוקים למשל), או שהיא מתוקה מדי או שהיא יקרה מדי?!?!?! אז למה שלא תכינו אותה לבד, רק מהדברים שאתם בוחרים ואוהבים, ובלי ממתיקים וחומרים מיותרים – והתוצאה הסופית, חלום. https://youtu.be/FLTJJUhQAzE

קטגוריה: שיבולת שועל, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ניתן להכניס כל הרכב של פיצוחים, גרעינים, חמוציות, צימוקים שאתם אוהבים, כל עוד אתם מקפידים על הכמויות, כלומר 560 גרם.

  2. בעזרת סכין חדה לקצוץ את הפיצוחים חיתוך גס. אני משתמשת (וממליצה) בפיצוחים טבעיים בלבד – לא קלויים.

  3. להדליק תנור על 170 מעלות צלזיוס על מצב טורבו.

  4. לערבב בקערה גדולה את כל הפיצוחים ושיבולת השועל.

  5. להוסיף את המלח, סוכר הוניל, הקינמון ושמן הזית ולערבב.

  6. להוסיף את הסילאן (או הדבש/מייפל) ולערבב היטב.

  7. לשטח את התערובת על שני מגשים גדולים מרופדים בנייר אפיה ולהכניס לתנור ל-30 דקות. לבדוק מדי פעם ולערבב בתוך התנור כך שכל האפיה תעשה בצורה שווה. להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין.

  8. לשמור בקופסא אטומה.