לןגן

עוגיות פיצוחים

מאת: עדי גור ארי, פורסם: 23/05/2021 | 13:12
עוגיות פיצוחים

תקציר המתכון: עוגיות מתפצחות, מלאות בטעם ובריאות, כאלה שאי אפשר להפסיק לנשנש. הכי מומלץ לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא. לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח רב תכליתי ללא גלוטן עם אבקת אפיה. https://youtu.be/zjSbIvBUm3s

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את הפיצוחים והגרעינים משטחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה וקולים בתנור על חום של 150 מעלות צלזיוס כ-5 דקות, ומניחים להתקרר.

  2. בינתיים, בקערה גדולה מערבבים יחד את הביצים, הקמח, הסוכר, סוכר הוניל והקינמון ומוסיפים אליהם את תערובת הפיצוחים שהתקררה. מערבבים היטב ומשטחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות. לקרר, לפרוס לעוגיות דקיקות, להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולהחזיר לתנור ל-20 דקות נוספות לחום של 140 מעלות צלזיוס.

  3. לגבי תערובת הגרעינים והפיצוחים – ניתן לשים כל סוג שאתם אוהבים, מה שחשוב הוא שמשקלם ביחד יהיה 400 גרם. אפשר לשים פקאן מסוכר, צימוקים, אגוזי מקדמיה, ג'ינג'ר מסוכר, פיסטוקים קלופים..... ממש כל מה שעולה בדעתכם. כמובן שאין צורך לקלות את הפיצוחים המסוכרים, אלא אפשר להוסיף אותם ישר לתערובת.