לןגן

אורז עם עדשים כתומות

מאת: עדי גור ארי, פורסם: 23/05/2021 | 12:36
אורז עם עדשים כתומות

תקציר המתכון: האורז הכי טעים שילדים (וכמובן מבוגרים) הכי אוהבים. האורז הזה מוכר גם לעירקיות/ים שביניכן כקיצ'רי – רק בלי השום מלמעלה. תוספת מעולה לכל מנה עיקרית, וגם בתור ארוחה עם יוגורט, או למבינות/י עניין עם עגבנייה חתוכה וביצה עין. טבעוני וללא גלוטן.https://youtu.be/os0KSK57cZY.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשרות את העדשים הכתומות במים, להחליף מים מספר פעמים עד שנקיים לגמרי ולהמשיך את ההשריה לשעה. לסנן את המים.

  2. להשרות את האורז במים, להחליף מים מספר פעמים עד שנקיים לגמרי ולהמשיך את ההשריה לשעה. לסנן את המים.

  3. בסיר, על אש בינונית לחמם 2 כפות שמן ולהזהיב בתוכו את הבצל הקצוץ. להוסיף את העדשים הכתומות (מסוננות מנוזלים). לכסות במים ולהוסיף 1/4 כפית מלח, פלפל שחור וכמון. לבשל כ20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ועדיין יש מים בסיר.

  4. בסיר נוסף, לשים את האורז המושרה (מסונן מנוזלים) להוסיף 2 כפות שמן ו-1/4 כפית מלח. להוסיף כוס וחצי מים ולבשל כעשרים דקות עד שהאורז מוכן. להוסיף את האורז המוכן לסיר עם הבצל והעדשים. לכבות את הלהבה, לערבב ובתיאבון.