לןגן

עלי גפן

מאת: עדי גור ארי, פורסם: 23/05/2021 | 12:29
עלי גפן

תקציר המתכון: עלי גפן זה אחד הדברים שתמיד אני אוהבת להזמין כשאני יושבת במסעדה מזרחית או דרוזית. זה כל כך פשוט להכין, ולאחרונה אני מוצאת עלי גפן כמעט בכל סופר ואצל כל ירקן. כמובן שאפשר למלא גם עם בשר, אבל אני אוהבת את הגרסה הזו, שהיא גם פשוטה להכנה וגם יכולה להיות תוספת למנה עיקרית. ממליצה לאכול אחרי 24 שעות כשכל הטעמים נספגים. טבעוני וללא גלוטן. https://youtu.be/bzj5U-jOrNA

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשרות את עלי הגפן במים רותחים כ-10 דקות, לסנן את המים וליבש את העלים (אפשר להניח בין שתי מגבות, או לנגב בעזרת נייר סופג).

  2. לשטוף היטב אורז עגול, לסנו את המים ובקערה לערבב אותו עם הפטרוזיליה, הנענע, כפית אחת של מלח, חצי כפית פלפל שחור והפפריקה.

  3. בסיר רחב, לשים את שמן הזית, להניח על התחתית פרוסות של בצל ועגבנייה.

  4. על משטח העבודה, להניח עלה גפן כשצדו החלק כלפי משטח העבודה, וחלקו הבולט כלפי מעלה. לשים מעט מהמילוי ולגלגל עם השוליים כלפי פנים כך שהעלה יעטוף את המילוי. להניח בצפיפות שכבה אחת, להניח מעליה עוד פרוסות של עגבנייה, ושוב שכבה נוספת של עלי גפן מגולגלים. כשמסיימים את השכבה השניה, מניחים מעל את מה שנשאר מהעגבניות הפרוסות, את פרוסות הלימון ושופכים מים עד לכיסוי. לפזר למעלה כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. להניח על הכל צלחת, לסגור את המכסה ולבשל על אש גבוהה עד שרותח ואז להנמיך את האש ולבשל כשעה.