לןגן

סלט קינואה אדומה וחמוציות

מאת: אביעד לונדון, פורסם: 22/05/2021 | 20:24
סלט קינואה אדומה וחמוציות

תקציר המתכון: זהו סלט בריא שמומלץ לאכול אותו יחד עם חזה עוף בצד. בסיום ההכנה של הסלט אפשר לשמור אותו במקרר למספר ימים.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הקינואה בתוך המסננת. מסננים את המים ושמים את הקינואה בסיר

  2. מוסיפים 2 כפות שמן קנולה בסיר, ומטגנים על אש בינונית בערך כדקה ומערבבים תוך כדי

  3. מוסיפים כוס שלמה של מים רותחים לסיר

  4. מערבבים את הקינואה, ומכסים את הסיר

  5. שמים את הסיר על אש בינונית/נמוכה למשך 15-20 דקות, ומערבבים כ-2 דקות מדי פעם, יש להוסיף לסיר 1 ו-2/3 כוסות מים - כאשר המים מתאדים

  6. מוסיפים את המלח או המרק עוף לסיר ומערבבים

  7. (כאשר הקינואה מתבשלת...) לוקחים את הבצל ירוק, שוטפים ומנקים את הגבעולים, וחותכים אותם דק לפרוסות לרוחב, שמים את הפרוסות בקערה

  8. שמים את הבצל הירוק בקערה בינונית, ומוסיפים את החמוציות לקערה

  9. לוקחים את הלימון, חותכים וסוחטים את כולו לקערה

  10. מוסיפים את השמן זית לקערה ומתבלים במלח (לפי הטעם...)

  11. כשהקינואה מוכנה, מוסיפים את תכולת הסיר לקערה ומערבבים