לןגן

מלבי

מאת: מירי גולני, פורסם: 22/05/2021 | 07:31
מלבי

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להביא לרתיחה את החלב, מי ברז, מי ורדים וסוכר. לערבב במטרפה עד המסת הסוכר ורתיחה. להזהר שלא יגלוש

  2. במקביל לערבב בקערה את הקונפלור ו-1/2 כוס מים, למרקם חלק ללא גושים. כשהתערובת בסיר הגיעה לרתיחה, יוצקים מספר כפות מהתערובת לקערת הקורנפלור

  3. לצקת לאט לאט את תערובת הקונפלור לסיר. להמשיך ולערבב עם המטרפה עד שהתערובת מסמיכה. להשגיח שהקונפלור לא ישקע בתחתית הסיר. כשהתערובת הסמיכה להוריד את הסיר מהאש

  4. לצקת את הבלילה לכלי הגשה 3/4 מגובהו. להכניס את הכלים למקרר. להגיש לאחר לפחות 3 שעות במקרר

  5. לפני ההגשה לצקת על המלבי - סירופ מלבי, ולקשט בצנוברים, או קוקוס, אגוזי מלך או פיסטוקים