תקציר המתכון: עוגת שיש וניל וריבת חלב לחה וטעימה
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
מחממים תנור ל180 מעלות
מפרידים את הביצים ל-2 קערות
מקציפים חלבונים (הלבן) במשך כמה דקות עד שנוצר קצף לבן וסמיך ומוסיפים לו בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שנוצר קצף יציב שלא נפרד מדפנות הקערה.
מכניסים את שאר החומרים חוץ מריבת החלב לקערת החלמונים(הצהוב) ומערבבים היטב עד שהבלילה חלקה
מעבירים חלק מקערת הקצף אל בלילת החלמונים ומערבבים בעדינות (בתנועות עטיפה) עד שהוא נבלע בבלילה ומוסיפים עוד קצת מהקצף ומערבבים בעדינות וכך עד שהקצף נגמר
מעבירים 1/3 מכמות הבלילה לקערה אחרת. מערבבים את 2 כפות ריבת החלב עם 2 כפות חלב קר עד שהיא נהיית נוחה לערבוב (אם ריבת החלב נוזלית אפשר לדלג על הערבוב הזה) ומערבבים אותה בעדינות לתוך 1/3 מהבלילה שהעברנו לקערה האחרת.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה מעט בשמן או מרגרינה.
שופכים קצת מכל בלילה לסרוגים עד שהן נגמרות ובעזרת מזלג או סכין מערבבים ממש בעדינות וממש קצת כדי ליצור צורות של מערבולת.
אופים כ45-50 דקות או עד שסכין שננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
מקררים את העוגה לגמרי
מקציפים את כל חומרי הציפוי חוץ מריבת החלב לקרם יציב.
מורחים על העוגה את הקרם ומיישרים. מערבבים את ריבת החלב עם מעט חלב או מים כדי שתהיה נוחה לזלוף
בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף יוצרים פסים על העוגה.
קולים את הקוקוס על מחבט תוך כדי ערבוב ומעבירים לצלחת שטוחה ישר כשהוא נהיה זהוב שלא ימשיך להשרף(צריך להיזהר ולהיות זריזים)
מפזרים בשוליים את הקוקוס ושומרים את העוגה במקרר.
בהצלחה 💖