פלאן קרם קרמל
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 13/05/2021 | 12:45
קטגוריה: קינוחים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*פלאן*
-
קרם קרמל צרפתי
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
750 מ"ל חלב
-
250 מ"ל שמנת מתוקה
-
½ כוס סוכר
-
( אפשר עד כוס למי שרוצה יותר מתוק)
-
כפית תמצית וניל
-
6 ביצים L
לקרמל
-
1 כוס סוכר
-
לשים בסיר את החלב השמנת מתוקה חצי כוס סוכר והתמצית וניל
-
לבשל על הגז עד לסף רתיחה
-
להקציף 6 ביצים שלמות
-
כ-3 דקות עד שהבלילה תפוחה
-
מוסיפים בהדרגה את החלב עם הסוכר לבלילה
-
רצוי לסנן
להכנת הקרמל
-
להמיס במחבת את הסוכר
-
תוך כדי בחישה מתמדת
-
זהירות לא לבשל יותר מידי
אופן הכנה
-
לשפוך את הקרמל לתוך תבנית מעל לשפוך את החלב עם הביצים
-
לשים את התבנית בתוך תבנית עם חצי גובה מים רותחים.
-
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-40 דקות
-
לקרר היטב
-
להפוך את הפלאן על צלחת הגשה רחבה עם שוליים רחבים
-
באהבה נועם זיגדון 💞