לןגן

סמוסה בוכרי- גוז׳גיז׳ה

מאת: סיון חיימוב, פורסם: 10/05/2021 | 15:59
סמוסה בוכרי- גוז׳גיז׳ה

תקציר המתכון: סמוסה בוכרי - מאפה במילוי בשר אנטריקוט, והרבה בצל, כמובן כל אחת יכולה לשדרג לפי איזה סוג בשר שהיא אוהבת.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק. מוסיפים מים לפי הצורך - הבצק צריך להיות גמיש, לא דביק ונוח לעבודה.

  2. מכסים נותנים לבצק לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר. בזמן הזה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.

  3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.

  4. מגלגלים את הכדור הראשון לנקניק וחותכים אותו לחתיכות בעובי של 3 ס"מ ומגלגלים לכדורים קטנים.

  5. פותחים כל כדור לעיגול שטוח

  6. מניחים על כל עיגול קצת מהמילוי וסוגרים בצורת משולש / ריבוע / או עיגול. מניחים במגש על גבי נייר אפייה.

  7. מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.

  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 40דקות בערך, עד הזהבה.