לןגן

לילות ביירות "ליאלי לובנאן" קינוח לבנוני מסורתי ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/05/2021 | 05:45
לילות ביירות "ליאלי לובנאן" קינוח לבנוני מסורתי ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: לילות ביירות קינוח המוכר גם בשם "עאמר", קינוח מושלם וטעים שמוגש באירועים מיוחדים, בחגים, שבירת צום, מתכון קל ופשוט שתמיד מצליח.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לסירופ

לשכבת הקצפת

לשכבת פודינג הסולת

נדרש

אופן הכנה

  1. מתחילים בלהכין את שכבת פודינג הסולת ...

  2. שמים בסיר עמוק את החלב, התמצית וניל, המסטיקא הטחונה, כאמור לא חובה, החמאה, קורט מלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לרתיחה

  3. כאשר התערובת מתחילה לרתוח מוסיפים את הסוכר והסולת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת המטרפה על להבה בינונית עד לקבלת דייסת סולת בין דלילה לסמיכה, מוסיפים את תמצית מי הזוהר או תמצית מי ורדים ומערבבים, יוצקים את התערובת לתבנית כאמור משומנת היטב בחמאה, מניילים בניילון נצמד ומשאירים בצד להתקרר, לאחר מכניסים למקרר לקירור לשעה

  4. הכנת שכבת הקצפת ...

  5. מקציפים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, סוכר, אבקת אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה

  6. יוצקים על שכבת הסולת, מיישרים, מניילים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 4-5 שעות להתייצבות

  7. הכנת הסירופ ...

  8. מבשלים בסיר על להבה בינונית את המים, סוכר, מיץ לימון, מסטיקא, כאמור לא חובה עד לרתיחה, ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-8-10 דקות עד שהסירופ מתעבה

  9. מוסיפים תמצית מי זוהר או מי ורדים ומערבבים היטב, מקררים היטב, מכניסים למקרר לקירור

  10. שימו לב!!! ככל שהסירופ יהיה במקרר הוא יהיה יותר סמיך ויתעבה יותר, לכן ממליצה לבשל את הסירופ לפי שמתחילים לעשות את הקינוח

  11. הרכבת הקינוח ...

  12. חותכים מהעוגה חתיכה יפה, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים בנדיבות פיסטוקים, יוצקים 2 כפות סירופ מעל, מגישים ויאללה חגיגה

  13. בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג שבועות שמח

  14. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה