תקציר המתכון: לחם שיכול להיות בליווי כל דבר ובמילוי שונה בכל פעם שתרצו. מעטפת קריספית והלחם רך מבפנים בטירוף. וכמובן שכל הבית מריח כמו מאפיה אחת גדולה :) :) :) אין יותר כיף מזה!
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
את הקמח מנפים לקערה גדולה, אליו מוסיפים את המלח ומערבבים.
בקערית נפרדת מערבבים את השמרים יחד עם הסוכר ועם 80 מ"ל מים פושרים. מניחים בצד ל-10 דקות (אם זה בקיץ - התהליך יותר מהיר) עד שהתערובת תוססת.
נוסיף את תערובת השמרים לקערת הקמח ונערבב היטב.
נוסיף את 300 מ"ל המים הפושרים הנותרים ונערבב להטמעה מלאה.
נוסיף את התוספות שבחרנו (הזיתים / התבלינים...) ונערבב עד לפיזור אחיד.
נכסה את הקערה (אפשר בניילון נצמד) ונתפיח כשעתיים!
נחמם תנור ל-220 מעלות ונניח במרכזה תבנית (או סיר המתאים לתנור במעלות גבוהות) על רשת התנור וניתן לה להתחמם למשך 15-20 דקות.
נוציא את הבצק למשטח מקומח ונעצב ממנו כדור.
נוציא את התבנית מהתנור (בזהירות, חם!) ונכניס אליה את כדור הבצק שלנו ונסגור עם מכסה. (אני סוגרת עם אלומיניום מלמעלה) - ואופים במשך 40 דקות.
לאחר מכן מסירים את המכסה ונותנים ללחם לאפות עוד 7-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור והופכים את הלחם על גבי רשת צינון לפני ההגשה (הכי טוב לדעתי משהו מוגבה ועם כמה שפחות מגע עם הלחם - ככה הוא יצטנן מהר יותר).
הלחם הכי טעים ביום אפייתו כמובן :)
*להכנת לחם מקמח מלא - משתמשים באותה כמות הקמח (80% קמח מלא או קמח כוסמין לבחירתכם), מוסיפים 30-45 מ"ל מים - רק עד לקבלת בצק דביק.*
*כמו כן, אני אישית הכי אוהבת את הלחם עם זיתים שחורים + תערובת תבליני פרובאנס - השילוב מדהים בעיניי.
והאופציה השנייה הכי טובה בעיני זה לחם עם חמוציות ואגוזי מלך!, אבל באמת שכל דבר הולך עם הלחם הזה!*