לןגן

לחם ממולא בבשר טחון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/05/2021 | 18:50
לחם ממולא בבשר טחון

תקציר המתכון: לחם ממולא בבשר ממש מעדן

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק הלחם

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. במיקסר עם וו לישה שמים סוכר, מים ושמרים יבשים ומערבבים מוסיפים את הקמח המנופה והמלח ולשים 5 דקות, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עוד כמה דקות, הבצק הוא דביק מקמחים משטח עבודה לשים מעט את הבצק ומעגלים לכדור מניחים לתפיחה במשך 30 דקות.

  3. בינתיים מכינים את המלית:

  4. לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון לערבב עם הבצל, לאחר מכן להוסיף את התבלינים להמשיך לערבב ולבסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה ולקרר.

  5. לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה לשים מעט את הבצק משטחים מעט ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.

  6. כל חלק מעגלים לעיגול בקוטר של 20 ס"מ ממלאים בבשר הטחון סוגרים באמצע ומעגלים לכדור, כך עושים את יתר הבצק. משטחים את כדור הבצק עם הבשר ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומניחים לתפיחה של 20 דק'.

  7. מברישים בחלמון ביצה מעורבב עם שמן זית מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות או עד שהלחם מוכן וקיבל צבע זהוב יפה.