לןגן

בקלוואה במילוי בשר ופטריות

מאת: מדי רואקי, פורסם: 09/05/2021 | 13:36
בקלוואה במילוי בשר ופטריות

תקציר המתכון: בקלוואה במילוי בשר ופטריות , מאכל חגיגי, טעים ומיוחד.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ,מוסיפים כף סילאן להשחמה מוסיפים פנימה את השום והפטריות מקפיצים מעט מוציאים מהמחבת.

  2. מטגנים את הבשר עד לשינוי צבע, מתבלים בתבלינים ומכבים להבה.

  3. פורסים את יריעות בצק הפילו ומכסים במגבת רטובה.

  4. לוקחים תבנית חסינת אש עגולה או מרובעת משמנים בתרסיס שמן זית, מתחילים לרפד אותה ביריעות בצק כאשר מרססים כל יריעה בשמן זית כך עד למחצית מדפי הפילו.

  5. מניחים את מלית הבשר על דפי הפילו וממשיכים באותה פעולה עם דפי הפילו לכיסוי המאפה . חותכים את קצוות דפי הפילו ורק את השוליים של שני הדפים האחרונים בחבילה , משאירים בשלמותם.

  6. מזגגים בסילאן מהול במים חותכים עם סכין (כמו בתמונה) להכנת מנות .

  7. אופים בחום בינוני 180 מעלות עד להשחמה.

  8. מפזרים מעל פרוסות שקדים קלויות. בהצלחה ובתאבון מדי 🙏❤️.