לןגן

קאהי

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 08/05/2021 | 15:30
קאהי

תקציר המתכון: בחג השבועות נוהגים יהודי בבל לאכול למחרת ערב החג קאהי - בצק מטוגן בחמאה ולמרוח מעל דבש , סילאן , סוכר וגם קיימר - פשוט מעדן

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.     להכין בצק אחיד וגמיש מכל החומרים את המים מוסיפים בהדרגה . 2.     לחלק את הבצק ל-20 כדורים . 3.     לרדד כל כדור לדק מאוד ועם המברשת למרוח חמאה מומסת , לקפל למעטפת ראשונה ושוב למרוח את החמאה  ולקפל למעטפת ולהניח על מגש משומן . כך להכין את כל יתר הכדורים. 4.     לכסות עם ניילון את כל המגש ולהכניס למקרר  לפחות   שעתיים  וחוזרים על אותו התהליך שוב .(בפעם השנייה אפשר להשאיר גם לכל הלילה) 5.     מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל מעטפת לריבוע  בעובי של כ- 1 ס"מ . 6.      מחממים מחבת עם מעט חמאה  ומטגני קלות משני הצדדים. ומגישים את זה עם: קיימר , דבש, סילאן ואפילו רק עם סוכר..   תהנו תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי