בורקס סלומון עם תרד ופיטריות
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 05/05/2021 | 12:40
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*בורקס סלומון עם תרד ופיטריות*
-
1 חבילת בצק עלים מרודד
-
4 מנות דג סלמון פרוס ללא עור ועצמות
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
-
לשטוף היטב את הדג לסנן ולייבש בנייר מגבת
-
לפזר עליו מלח ופלפל שחור
-
לחמם מחבת פסים עם שמן
-
לצרוב את הדג כ-3 דקות מכל צד
למילוי
-
400 גרם עלי תרד שטופים
-
1 בצל גדול חתוך לקוביות
-
5 שיני שום כתושות
-
1 סלסלת פיטריות שמפיניון חתוכות
-
מיץ מחצי לימון
-
2 כפות צנוברים
-
כפית כמון
-
פלפל שחור
-
מלח
-
שמן
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את הפיטריות והשום
-
ולטגן 3 דקות נוספות
-
להוסיף את התרד הלימון הצנוברים והתבלינים
-
לבשל על אש גבוהה עד לצימצום נוזלים
-
לפתוח את הבצק
-
לחלק אותו ל-2
-
לשים בחלק התחתון מהתערובת תרד
-
מעל להניח את הדג הצלוי
-
לסגור לרולדה
-
לחרוץ חריצים
-
למרוח בחלמון ביצה
-
לפזר שומשום
-
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות
-
באהבה נועם זיגדון 💞