לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: Eden Saliman Gill, פורסם: 24/03/2015 | 10:07
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: בייגלה שמחזיר אותי לילדות, לשבתות שהייתי נוסעת עם אבא ואח שלי למשחקים של בית"ר ירושלים :)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים, מתחילים ללוש, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק, מוסיפים מעט קמח.

  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.

  3. לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק לתבנית אפיה עם נייר אפיה מקומח ומחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות. יוצרים כדור מכל חתיכת בצק. יוצרים חור באמצע כדור הבצק ומרחיבים את החור עד לקבלת צורה של בייגלה. מורחים על הבייגלה ביצה ומפזרים שומשום/זעתר/כל תוספת שתרצו.

  4. התפחה שניה - כחצי שעה

  5. מחממים תנור ל-240 מעלות ואופים כ-15-20 דקות עד שהבייגלה נהיה בצבע זהוב. לקבלת מרקם רך ופריך - לאחר הוצאת התבנית מהתנור, כסו את הבייגלה במגבת. בתאבון :)