לןגן

פיתה זעתר

מאת: ענת מגורי, פורסם: 25/04/2021 | 19:20
פיתה זעתר

תקציר המתכון: כשיש ניחוחות של מאפים, אוכלים גם כששבעים...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לציפוי

אופן הכנה

  1. לבצק- בקערה לשים קמח.

  2. להטמיע בתוך את המלח

  3. להוסיף את הסוכר, שמרים, מים וללוש היטב עד שכל הקמח מתגבש

  4. להוסיף את השמן ולהמשיך לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

  5. להתפיח חצי שעה ושוב ללוש ותפיחה נוספת של חצי שעה.

  6. לחלק את הבצק על משטח משומן ל 12 חלקים

  7. לחמם תנור על גריל 175 מעלות ולחמם מחבת.

  8. לפתוח את הפיתה במחבת על להבה בינונית וכשאפוי מלמטה להעביר לתבנית בגריל (יש לציין שזה בקצב רץ..)

  9. את חומרי הציפוי מערבבים ומורחים על הפיתה כשהיא חמה.

  10. בתאבון!