לןגן

בולונז עשיר

מאת: אורנה לביא, פורסם: 24/04/2021 | 14:42

תקציר המתכון: בולונז בסגנון עשיר יותר ומשמין פחות. מומלץ לאכול בלווי ירקות ו-או פירות ולצאת להליכה או שחיה ארוכה אחרי זה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להרתיח את השמן על אש חזקה - ומיד להוסיף את הבצל, השום, הצ'ילי, ואחרי ההזהבה - את האיטריות.לערבב עם כף עץ ואז להוסיף את המים ואת החצילים, הקישואים והגזר - חתוכים לגפרורים: הקישואים והחצילים לגפרורים עבים, הגזר לגפרורים דקים אבל לא דקיקים. לערבב שוב.

  2. אחרי שהמים רתחו להקטין את האש לחום בינוני ולכסות את הסיר. לתת לו להתבשל כעשרים דקות, לטעום. אם צריך - לעשות תיקוני תיבול ולבשל עוד כמה דקות.

  3. במחבת כבד ועמוק - להרתיח קצת שמן חריע, להוסיף עגבניות גדולות ורכות, תוך כדי חיתוך ומעיכה חלקית, לתבל אותן במלח ים וצ'ילי, לערבב כל הזמן. טיגון קצר על אש חזקה מאד.

  4. כל סועד מקבל לצלחת שלו, לצד הסטייק או השיפוד או פירות הים, ביחד עם הסלט - מנה יפה של בולונז ועליה רוטב, וגם עגבניות שרי ופטרוזיליה קצוצה וזיתים שחורים מגולענים.

  5. בתיאבון, וכמו שהצעתי בהתחלה - צאו אחרי זה להליכה טובה, כדי להוריד את הארוחה. אם אין מוסיקה מתאימה ברקע וששבש. בלי הימורים.