קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור ל-210 מעלות (עליון תחתון או טורבו).
אידוי הכרובית:
חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב על קרש ותתאים לסיר בגודל בינוני (המכסה צריך להיסגר היטב).
מוסיפים מים עם מלח לגובה 3-4 ס"מ (לאידוי הכרובית).
ממקמים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 11-13 דקות, עד שהתפרחות רכות והכרובית כבר לא לבנה ובוהקת בצבעה
מוציאים מהסיר ונותנים לכרובית להתקרר במשך 10 דקות.
צליית הכרובית:
מעבירים את הכרובית לתבנית עם נייר אפייה.
יוצקים מעליה את שמן הזית ובעזרת הידיים מעסים את הכרובית כך שהשמן ילטף את כל התפרחות.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
ניתן לפזר על הכרובית פירורי לחם/פנקו וסומסום
מעבירים לתנור וצולים במשך 20-35 דקות, עד שהכרובית משחימה ותפרחותיה פריכות. אם רואים שהכרובית לא משחימה באופן האחיד, אפשר לסובב את התבנית לאחר מחצית מזמן האפייה.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד, ביחד עם טחינה, צ'ימיצ'ורי, או ככה בפני עצמה.
נשמרת במקרר שלושה ימים
טעמים נוספים
לכרובית בצ'ילי:
1/2 כוס מיונז
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף אבקת מרק בטעם בצל מחומרים טבעיים
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
לכרובית בחרדל:
1/2 כוס חרדל
1/4 כוס שמן זית
1 כף סילאן
1 כף אבקת מרק בטעם פטריות מחומרים טבעיים
1 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
לכרובית בטחינה:
1 כוס טחינה מוכנה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאד
2 כפות ממרח לימון כבוש
בוזקים פירורי לחם או פנקו, ועוד קצת שומשום