לןגן

קוסקוס מהיר

מאת: חנה גולן, פורסם: 24/04/2021 | 08:00

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הקוסקוס

  2. ע"פ ההוראות על השקית.

  3. ניתן להוסיף מעט אבקת מרק עוף

  4. הכנת המרק

  5. קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות

  6. שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים.

  7. קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 2 ס"מ.

  8. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.

  9. קולפים את הבטטה , הדלעת הלפת וראשי הסלרי ןהפטרוזיליה וחותכים לקוביות גדולות.

  10. מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות. (אופציונלי בשלב זה להכניס רסק עגבניות ולטגן כמה דקות ביחד)

  11. מוסיפים את הירקות ומטגנים ביחד דקה נוספת.

  12. מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון.

  13. ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו.

  14. מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה.

  15. מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

  16. מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה.

  17. מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים.