לןגן

קיגל אטריות, תפוח עץ, דבש וצימוקים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 24/04/2021 | 07:28
קיגל אטריות, תפוח עץ, דבש וצימוקים של סבתא לאה

תקציר המתכון: קיגל פשטידת אטריות מתוקה, ללקק ת'אצבעות, פרווה, מפנקת, ממכרת, מושלמת, כל ביס חגיגה, מתכון קל ופשוט.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות

  2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק היטב

  3. מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים עם 1/2 כפית מלח לפי הוראות היצרן כ-6 דקות, מסננים במים קרים, מעבירים לקערה גדולה ומקררים, ממליצה לערבב את האטריות עם 2 כפות שמן על מנת שלא יידבקו זו לזו

  4. בסיר קטן, מחממים על אש בינונית את הסוכר, השמן והדבש, עד שהסוכר נמס והתערובת מקבלת צבע קרמל

  5. מסירים מהאש, יוצקים על האטריות ומערבבים היטב בעזרת כף עץ

  6. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקינמון, פלפל השחור, צימוקים, קוביות תפוחי העץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  7. יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר, מכסים בנייר כסף, מכניסים למרכז התנור ואופים שעתיים, שעתיים וחצי עד שהקיגל משחים יפה.

  8. זהו מוכן, קלי קלות ויש לכם מאפה טעים טעים.

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך