בורקס מבצק שמרים
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 21/04/2021 | 18:51
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*בורקס שמרים*
-
לבצק
-
2-3/4 כוסות קמח (400 גרם)
-
3/4 כוס חלב
-
כף שמרים יבשים
-
1 חלבון
-
1 כף סוכר
-
1 כפית מלח
-
1/4 כוס שמן
-
1/2 כוס פיטרוזליה קצוצה דק
-
ללוש לבצק אחיד
-
להתפיח לחצי שעה
-
למילוי
-
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
-
3 כפות גבינה לבנה
-
100 גרם גבינה בולגרית
-
1 כף גדושה קורנפלור
-
1 ביצה L
-
פלפל שחור מלח
תוספות
-
גבינה צהובה
-
טבעות זיתים
-
פיטרוזיליה ..
אופן הכנה
-
לערבב לתערובת אחידה
-
לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים
-
לפתוח כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס"מ
-
לחלק ל-9 ריבועים
-
למלא כל ריבוע במילוי
-
לסגור למשולש
-
להדק היטב את הקצוות
-
להבריש בחלמון + כפית חומץ
-
לפזר שומשום
-
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות
-
באהבה נועם זיגדון 💞