לןגן

פלפל ובצל ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 13/04/2021 | 21:30
פלפל ובצל ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: ארוחה מושלמת יש בה הכל גם חלבון פחממה וירקות ניתן לראות את אופן ההכנה בערוץ היוטיוב שלי כאן: תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי https://youtu.be/E2gmwkTyEDY

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי היטב , וממלאים את הפלפל ואת הבצל  (אפשר גם קישואים אם רוצים ). מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן , מוסיפים את הבצל ומאדים קלות , מוסיפים את העגבניות את גבעולי הסלרי , רסק העגבניות , תבלינים ו-2 כוסות מים, את עלי הנענע   מערבבים מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , בודקים טעמים . מסדרים את הפלפלים ואת הבצל מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה למשך כ-30 דקות עד שהפלפלים מתרככים והאורז מוכן   כאשר מידי פעם מרטיבים את הפלפלים והבצל עם הרוטב , במידה וחסר מים  או מלח מוסיפים  , אפשר להגיש כך , ואפשרות נוספת בתום הבישול להכניס לתנור להשחמה של הפלפלים מלמעלה.   בתאבון דליה לוי