לןגן

רוטב לתפוח אדמה ובצל שנצלו במדורה - אפשר מתי שרוצים, לא רק בל"ג בעומר

מאת: אורנה לביא, פורסם: 13/04/2021 | 06:03

תקציר המתכון: זהו, נגמר הקומזיץ וכולם הלכו לישון. רק אני עוד לא נרדמתי כי אני כותבת כאן את המתכון של אלי - מהפכה! תפוח צלוי במדורה בצרוף בצל שנצלה לצידו ושניהם טבולים ברוטב חדש שאלי ניסה אותו עלינו לפני חצי שנה....... וואוווווווו!

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל חומרי הרוטב, לשים אותם בצנצנת סגורה, לנער אותה היטב היטב הרבה זמן ולשים אותה בתחתית המקרר בערך יום. להוציא אותה ממנו בערך חצי שעה או שעה לפני הקומזיץ.

  2. הקומזיץ עצמו - כמו ל"ג בעומר קלאסי - להדליק את המדורה ולתת לה לבעור עד שמתחילים להישבר הקרשים ולהפוך לגחלים. לא להתעצל, פחמים לא מתאימים כאן.

  3. מסדרים שכבת גחלים ועליה מסדרים בצלים ותפוחי אדמה. עליהם עוד גחלים ועליהם מה שנשאר מהמדורה, שאם היא מדורה טובה אפשר גם לעשות עליה המון קפה שחור מהביל (מי שרוצה מתכונים משופצים לקפה, יש אצלי כמה בספר הבישול שלי).

  4. מנערים חזק חזק את צנצנת הרוטב, שופכים אותה לקערה, ואז...

  5. כל אחד לוקח לעצמו תפוח אדמה אחד ובצל אחד, טובל אותם ברוטב ו...

  6. בתאבון חבר'ה, ואפשר גם לשיר ולשחק ששבש ולשתות ערק ו/או קפה שחור חזק עם חוויאג' ומוסיקה בהתאם ושקי שינה כמו פעם...

  7. שמתי את זה בטבעונים, אבל זה היה יכול יותר להתאים למסורת. הגרסה הזאת מולכת אצלי לפעמים לצד הסטייקים ולפעמים בלעדיהם, בכל קומזיץ. אבל קומזיץ זאת מסורת של ל"ג בעומר, לא? לא רק אצל דתיים אלא בכלל אצל יהודים ישראלים... :)