קציצות הודו טחון ברוטב
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 12/04/2021 | 11:01
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*קציצות הודו טחון ברוטב*
-
אפשר להחליף את ההודו בבשר טחון
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
1 ק"ג הודו טחון
-
1 בצל גדול קצוץ דק
-
1/2 גמבה קצוצה דק דק
-
צרור פיטרוזליה קצוצה
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 ביצה בנונית
-
1/4 כוס מים
-
כפית ראס אל חנות
-
1/2 כפית כמון
-
1/4 כפית כורכום
-
מעט אגוז מוסקט
-
כפית אבקת מרק
-
כפית מלח
-
פלפל שחור
-
לערבב היטב להניח 10 דקות לספיגת נוזלים
-
לרוטב
-
1 בצל גדול קצוץ
-
5 שיני שום פרוס
-
1 קופסאת חומוס גרגרים
-
1 צרור פיטרוזליה קצוצה
-
כפית ראס אל חנות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון
-
אגוז מוסקט
-
1/2 כף אבקת מרק
-
1-1/2 כוסות מים
-
1/4 כוס שמן
-
מלח
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את השום ולטגן 2 דקות
-
להוסיף כוס מים
-
לתבל ולבשל כ-5 דקות
-
לכדרר את תערובת ההודו הטחון
-
להניח בסיר
-
לבשל כ-10 דקות - לא לגעת עד שיתפס
-
להוסיף חצי כוס מים ומרק עוף
-
לפזר פיטרוזליה קצוצה
-
להביא לרתיחה
-
לכסות את הסיר ולבשל כחצי שעה
-
באהבה נועם זיגדון 💞