לןגן

חריימה לברק

מאת: איציק שלמה, פורסם: 11/04/2021 | 08:50
חריימה לברק

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן והשום הכתוש בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. אם רוצים להשתמש בפלפל חריף, מוסיפים אותו יחד עם השום.

  2. 2

  3. מטגנים את השום טיגון קצרצר – 20 שניות, רק עד שהוא מתחיל לבעבע ומעט משנה צבע. מוסיפים את הרסק, הפפריקה והכמון ומטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד.

  4. 3

  5. מתבלים במלח, פלפל וסוכר לאיזון החמיצות ואז מוסיפים כוס וחצי מים.

  6. 4

  7. בוחשים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות.

  8. 5

  9. מניחים את נתחי הדג ברוטב. אם צריך מוסיפים מעט מים (הרוטב צריך להיות בגובה של הנתחים). מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומגישים.