תקציר המתכון: קוראסונים טעימים בטירוף, השמן זית, השום ועשבי התיבול נותנים להם טעם של עוד ועוד...
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת תערובת עשבי התיבול... שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
הכנת הבצק:
שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים בכף
מוסיפים את הסוכר, שמן זית, שמנת חמוצה, ביצה ולשים על מהירות נמוכה למשך 2 דקות
מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שנוצר כדור בצק
מוסיפים את המלח ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך גמיש ונעים למגע (לא דביק)
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעלה שמים מגבת מטבח נקייה ומתפיחים במשך שעה או עד הכפלת הנפח
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים וכל חלק מרדדים לעיגול גדול
מורחים כל חלק בתערובת השום ועשבי התיבול וחותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה למשולשים ומגלגלים מהחלק החיצוני הרחב כלפי פנים
מניחים את הקוראסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים (שיהיה להם מקום לתפוח)
מכסים את התבנית במגבת מטבח נקיה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה או עד שהקוראסונים מכפילים את נפחם
מחממים תנור אפייה 200-210 מעלות
מברישים את הקוראסונים בביצה טרופה + קורט מלח ומכניסים לתנור לאפייה של 15 דקות
מוציאים את המגש מהתנור (זהירות חם), מורחים על הקוראסונים שוב בתערובת השום ועשבי התיבול מעל ומכניסים להמשך אפייה עד להזהבה עוד 10 דקות (סה"כ 25 דקות אפייה).
מוציאים מהתנור מקררים מעט ומגישים
טיפים ..
אם רוצים שהקוראסונים יהיו רכים במיוחד יש לשים אותם במרווחים קטנים הם נצמדים ואז אפשר לתלוש אותם זה כיף
אפשר לוותר על תערובת השום ועשבי התיבול, פשוט להבריש בחמאה ובשמן זית בלבד
אפשר להשתמש גם בתערובת עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו, תימין, בזיליקום, רוזמרין או תבלין של עשבי תיבול איטלקי
במקום שמנת חמוצה אפשר להחליף ביוגורט יווני 7 אחוז
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין לבן
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה