לןגן

עוגת לימון מבושמת

מאת: נועם זיגדון, פורסם: 09/04/2021 | 11:44
עוגת לימון מבושמת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים

  2. לחלמונים להוסיף את האבקת האפיה השמן וכוס סוכר ולערבב

  3. להוסיף את הקליפת לימון הסוכר וניל המים והמיץ לימון לערבב היטב

  4. להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים

  5. להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר

  6. לקפל את החלבונים עם תערובת החלמונים

  7. לשמן תבנית אפיה בנונית

  8. לצקת את התערובת

  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180° כ- 45 דקות

  10. לקישוט :

  11. לפרוס תפוז ולימון לפרוסות דקות

  12. להכניס לסיר

  13. להוסיף

  14. 1/2 כוס מיץ תפוזים

  15. מיץ מחצי לימון סחוט

  16. 2 כפות סוכר

  17. 1 סוכר וניל

  18. לבשל על הגז כ-10 דקות

  19. לסנן מנוזלים ולקרר

  20. מקררים ובוזקים אבקת סוכר

  21. באהבה נועם זיגדון 💞