לןגן

תבשיל ארטישוק מרוקאי ממולא בשר ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/04/2021 | 08:09
תבשיל ארטישוק מרוקאי ממולא בשר ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: במילה "סיר שמח" של קציצות בשר רכות ונימוחות על תחתיות ארטישוק עם סלרי, שום ולימון.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפשיר את הארטישוק לחלוט במים רותחים כשתי דקות ולסנן היטב

  2. מיישרים מעט את תחתיות הארטישוק שישבו היטב בסיר

  3. הכנת הבשר ...

  4. מערבבים היטב היטב יחד את כל מרכיבי הבשר לתערובת אחידה, יוצרים קציצה וממלאים את הארטישוק בנדיבות, ממליצה להדק היטב היטב את הקציצה לתחתית הארטישוק כדי שלא תתפרק בזמן הבישול מתחתית הארטישוק, ממשיכים במילוי תערובת הבשר עם כל תחתיות הארטישוק

  5. שימו לב!!! לפני שממלאים את תחתיות הארטישוק בקציצות בשר, ממליצה להניח אותם על קרש חיתוך, אם הן לא עומדות ישר ככה שהחלק הקעור פונה אליכם, מורידים את השפיץ של החלק התחתון, ככה הן תעמודנה יפה בתוך הסיר

  6. דוחסים קציצה היטב לתוך כל אחת מתחתיות הארטישוק, משטחים מעט בלחיצה בעזרת הידיים כדי שהמילוי יהיה מהודק לתחתית הארטישוק

  7. הכנת הרוטב ...

  8. בסיר שטוח (סיר סוטאז') מחממים רבע כוס שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים טיגון קצר עד להזהבה קלה, מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ללא העלים ומטגנים שוב טיגון קצר, מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים, פרוסות לימון כבוש, מיץ לימון, מים רותחים ומערבבים היטב, זה הזמן לטעום ואם צריך משפרים טעמים.

  9. מסדרים את ראשי הארטישוק באופן צפוף ככל הניתן כשהמלית כלפי מעלה, מפזרים את האפונה, מכסים את הסיר במכסה הסיר, מביאים לרתיחה, מורידים להבה ללהבה בינונית נמוכה, מבשלים כחצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול מפזרים לתוך הסיר את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה ועלי הכרפס הקצוצים ומבשלים עוד 15 דקות.

  10. מגישים לצד אורז לבן.... "מעדן".

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .