לןגן

פוטטוס דפוקים, מנופצים, מעוכים, קריספיים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/04/2021 | 06:45
פוטטוס דפוקים, מנופצים, מעוכים, קריספיים של סבתא לאה

תקציר המתכון: במילה "להיט" תוספת מושלמת, ממכרת, גונבת את ההצגה בכל ארוחה שאי אפשר לעמוד בפניה.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לתיבול

אופן הכנה

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לתוך סיר גדול עם מים מהברז עד לכיסוי, מוסיפה כף מלח ומבשלים כ-20-25 דקות או עד להתרככות, ממליצה לבדוק בעזרת נעיצת סכין באמצע תפוח האדמה

  2. בינתיים בתוך קערה גדולה מאוד, מוסיפים את השמן הזית תבלינים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה

  3. מחממים תנור אפייה ל-220 מעלות טורבו

  4. מסננים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לקערת השמן והתבלינים, מערבבים היטב היטב ככה שכל תפוחי האדמה יצופו ברוטב השמן והתבלינים

  5. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מועכים בזהירות ובעדינות לא עד הסוף בעזרת מועך פירה את תפוחי האדמה

  6. בעזרת מברשת מברישים את תפוחי האדמה עם הרוטב שנותר בקערה, ורק אם רוצים מפזרים עלי רוזמרין מעל

  7. מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות עד להזהבה יפה

  8. זהו מוכן! ממליצה בחום!!! אחלה תוספת שתמיד רוצים עוד ועוד

  9. בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה